Aikaa aalloille Kestävän matkailun Jyväskylä häikäisee loistollaan


Jyväskylässä vilkas kaupunkielämä ja luonto ovat veneilijän käden ulottuvilla. Syksyllä tuli-jan toivottavat tervetulleeksi upeana hehkuvat valaistuskohteet.

Jyväskylän vierailuun on helppo yhdistää urbaanin kaupun-kielämän sykettä ja ainutlaatuisia luontokohteita. Veneellä pääsee lähes kaupungin keskustaan, sillä Lutakon sata-ma sijaitsee vain kivenheiton päässä kävelykadusta ja sen palveluista. Vilkkaan kävelykadun varrelta löytyy putiikkeja, ravintoloita, kahviloita, museoita ja muita elämyksiä. Myös arkkitehtuurista kiinnostunutta hemmotellaan.

– Jyväskylä tunnetaan Alvar Aallon pääkaupunkina, jossa on Aallon suunnittelemia merkittäviä rakennuskoko-naisuuksia enemmän kuin missään muualla maailmassa. Keskusta-alueella Aallon kädenjälkeä edustavat muun muassa Kaupunginteatteri, vastikään entiseen loistoonsa palautettu Valtiontalo ja useat yliopistorakennukset Semi-naarinmäen kampuksella, kertoo Visit Jyväskylä Regionin matkailujohtaja Susanne Rasmus.

Kaupungin vilinän vastapainoksi Päijännettä pitkin pääsee veneilemään huikeiden luontokohteiden äärelle.

Jylhistä maisemista ja luonnon monimuotoisuudesta voi nauttia samoilemalla Jyväskylän Korpilahdella sijaitsevilla Vaarunvuorilla. Hienot näköalat avautuvat myös Oravivuo-ren huipulta, jossa on yksi Unescon maailmanperintökoh-teisiin kuuluvan Struven ketjun mittauspisteistä.

Syksymmällä Jyväskylään saapuvaa tervehtivät upeana loistavat valaistuskohteet. Resurssiviisaassa kaupungissa panostetaan valaistuksessa sekä energiatehokkuuteen että estetiikkaan. Pysyvästi valaistuja kohteita kaupun- gissa on jo yli sata, joista Lutakon satamasta käsin erot-tuvat esimerkiksi Kuokkalan silta ja vesitorni, Satama- paviljonki, Lutakonaukio ja kaupungin yllä ylväänä seisova Harjun näkötorni. Yksi syksyn kohokohdista on suosittu Valon kaupunki -tapahtuma, jonka aikana eri puolille kau-punkia rakentuu näyttäviä valotaideteoksia. 

visitjyvaskyla.fi

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika