Aidosti pohjoismainen Lowell


Luotonhallinnan johtava yritys Lowell Suomi Oy työskentelee Pohjoismaissa yli tuhannen asiantuntijan voimin. Asiakkailleen sillä on tarjota puolen vuosisadan aikana kertynyt data ja eri alojen ymmärrys.

Maksamisen asiantuntija Lowell on tiukasti kiinni luotonhallinnan arjessa. Se palvelee vuosittain yli 600 000 suomalaista laskujen ja velkojen hoitumisessa. ”Meille kertyy koko ajan dataa, jota analysoimalla kehitämme älykkäitä palveluja ja teknologiaa asiakkaidemme hyödyksi. Ammattitaitoinen henkilöstö on sen kaiken kiteyttäjä”, toimitusjohtaja Juho Ylinen kertoo.

Yrityksen perustehtävä on auttaa yritysasiakasta ja laskun maksajaa löytämään molempia tyydyttävä ratkaisu. Ajatusjohtajana Lowell haluaa olla edelläkävijä, joka pyrkii koko ajan löytämään parhaita mahdollisia käytänteitä. Sen palveluissa välittyy pitkän historian tuoma osaaminen ja ymmärrys.

Samat palvelut joka maassa

Lowell toimii jokaisessa Pohjoismaassa, ja toiminta on samanlaista kaikkialla. ”Meillä on yhdenmukaiset palvelut ja palvelun mittarit. Asiakas saa varmasti sen mitä tilaa. Toki meillä on myös edustus joka maassa ja huomioimme niiden erilaiset lainsäädännöt ja käytännöt”, Ylinen kuvailee.

Yrityksen asiantuntijat käyvät jatkuvaa vuoropuhelua niin lainsäätäjien kuin muiden yhteiskunnan ryhmien kanssa.

”Toimiva ja hyvä luottoyhteiskunta on kaikkien etu yrityksistä kuluttajiin.” Energiakriisi mullistaa suomalaisten maksukykyä poikkeuksellisella tavalla. Synkimpien ennusteiden mukaan jopa viidennes voi saada ensi talvena maksuhäiriömerkinnän. Siksi luotonhallinnan palvelujen ajantasaisuus korostuu nyt entisestään.

”LOWELL TOIMII JOKAISESSA
POHJOISMAASSA”

”Asiakkaiden tunteminen auttaa tekemään asianmukaisia toimenpiteitä ja joustoja oikeaa-aikaisesti, jotta maksajien maksukyky säilyisi. Samat asiat nousivat esille jo korona-aikana”, Juho Ylinen painottaa.

Syvällinen eri alojen tuntemus

Lowellin yritysasiakkaina on niin luottoja myöntäviä pankkeja kuin energia-, tietoliikenne- ja media-alan yhtiöitä.

”Näille kumppanuuksille on ominaista, että yhteistyötä tehdään monipuolisesti luottotappioiden vähentämiseksi – vastuullisesti ja turvallisesti”, Ylinen sanoo. Erääntyvien luottojen ja saatavien hoitaminen on erilaista eri aloilla. Pankilla tai sähköyhtiöllä on omat lainsäädäntönsä ja huomioitavat asiat.

”Pitkä kokemus eri asiakassegmenteistä on suurin vahvuutemme. Osaamme tarjota kaikkiin tilanteisiin sopivan informaation ja oikea aikaisen datan. Lisäksi tunnemme maksajat ja tiedämme, mitkä toimenpiteet ovat järkeviä ja kannattavia.”

Lowellille ja sen yritysasiakkaille on tärkeää, että loppuasiakkaita kohdellaan aina yksilöllisesti eri tilanteet huomioiden ja parhaan ratkaisun saavuttamiseksi.

”Meillä on alan paras asiakaskokemus: asiakastyytyväisyydestä kertova NPS-luku on lähemmäs 55. Olemme siitä hyvin ylpeitä.”

Lowell Suomi Oy (aiemmin Lindorff Oy)
• Pohjoismaiden suurin luotonhallinnan palveluyritys
• toiminut Suomessa vuodesta 1966
• Pohjoismaissa yli 1000 ja Euroopassa yli 3500 asiantuntijaa
• palvelujen digitaalisuusaste 60 prosenttia (2020)
• Oma Lowell –itsepalvelukanavalla lähes 160 000 käyttäjää Suomessa

 

Jaa tämä artikkeli


Business NOW