Aicon ihmisläheinen ote tekee työntekijöistä poikkeuksellisen sitoutuneita


Aicolla työskentelevien mukaan hyvä tiimityö on yksi yrityksen menestystekijöistä. 

Vahvasti kasvava Aico Group Oy tarjoaa asiakkailleen kauden katkon prosessin tehostamiseen ja nopeuttamiseen automaatioalustan, joka integroituu reaaliajassa saumattomasti useisiin ERP-järjestelmiin. Ratkaisun konfiguroitavuus ja Aicon tiimin sitoutuneisuus tekevät yrityksestä todellisen haastajan markkinassaan. Työntekijät kiittävät Aicon inhimillistä ja hierarkiavapaata työilmapiiriä. 

Meillä titteleillä tai rooleilla ei ole merkitystä, jokainen on yhtä lailla valmis antamaan kaikkensa asiakkaiden puolesta”, aloittaa Aicolla toiminnallisena konsulttina työskentelevä Carita Santahuhta.

Asiakkaiden tarpeiden aito huomioiminen onkin noussut Aicon menestystekijäksi. Isojen kilpailijoidensa rinnalla yrityksen ratkaisu erottuu konfiguroitavuudellaan. 

”Me sopeudumme asiakkaan prosesseihin, toimitustiimimme asiantuntijat konfiguroivat Aicon tukemaan asiakkaiden  monimutkaisia kauden katkon prosesseja yhteisten työpajojen jälkeen”, kertoo Christopher von Walzel, joka vastaa Aicon kansainvälisestä myynnistä. 

Ratkaisun houkuttelevuuden ovat huomanneet myös suuret kansainväliset Fortune 500 -asiakkaat, jotka tuovat yritykselle vahvaa kasvua. Aicolta todetaankin, että uusilla työntekijöillä on mahdollisuus päästä olemaan mukana kiinnostavassa kasvutarinassa tulevien vuosien aikana. 

Kehitysasenne tervetullutta

Voimakkaasti kasvavassa yhtiössä yhteishenki ja vastuunotto korostuvat. Kollegoja on totuttu auttamaan, mutta itsenäiseenkin työhön on hyvät mahdollisuudet. 

”Meillä ollaan joustavia sekä valmiita oppimaan. Muilta saa aina myös apua tarvittaessa”, kuvailee projektipäällikkönä työskentelevä Fredrik Lindén. 

Työntekijät kiittävät työantajaa myös inhimillisestä otteesta, esimerkiksi vanhempainvapaisiin suhtaudutaan positiivisesti. Aicolla ei myöskään tarvitse pelätä, että prosessit aiheuttaisivat työntekoon jähmeyttä. 

”Meillä ei tarvitse taistella prosesseja vastaan, mutta prosessien taakse ei myöskään pääse piiloutumaan”, Santahuhta mainitsee. 

Lindén komppaa tätä ja muistuttaa, että on tärkeää, että Aicolla ei olla ongelmatilanteissa ulkoistetun it-tuen varassa. Ongelmia saa ratkaista itse ja kehityshalukkuus on pelkästään toivottavaa. 

”Yritys on aina avoin, jos haluaa tuoda esille ideoita, jotka tuovat kokonaisuuteen parannuksia”, von Walzel kannustaa. 

Organisaatiossa vältetään turhia raja-aitoja, mikä antaa myös hyvät mahdollisuudet nähdä alaa monipuolisesti, myös oman osaamisalueen ulkopuolelta. Hierarkioista luopuminen tekee työnteosta sujuvaa. 

”Päivittäisessä työssä olemme kaikki kumppaneita”, Aicolta summataan. 

www.aico.ai

Jaa tämä artikkeli


Bisnes