Ahola Transport ajaa vihreitä kilometrejä


Ahola Transport käyttää valituissa ajoneuvoissaan kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistettua HVO-biodieseliä, joka valmistetaan muun muassa jäterasvoista, tähteistä ja kasviöljyistä. HVO-diesel ei heikennä ajoneuvon suorituskykyä, mutta vähentää hiilidioksidipäästöjä 90 prosenttia.

”Green kilometers -lisäpalvelumme avulla kuljetusten ympäristövaikutuksia voidaan pienenentää selvästi ja helposti mitattavalla tavalla. Tänä vuonna tavoittelemme yhdeksän prosentin vähennystä hiilidioksidipäästöihin. Siitä kaksi prosenttia saavutetaan vähentämällä polttoainekulutusta ja loppuosa vaihtoehtoisilla polttoaineilla”, yrityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jimmy Ahola esittelee.

Yrityksen autoissa on taloudellisen ajon valmennusohjelma, jonka avulla kuljettaja voi tarkkailla ja parantaa omaa ajotyyliään. Ahola Transportin joukkue voittikin viime vuonna Euroopan laajuisen Eco driving -kilpailun. Kilpailuun osallistui 60 yritystä, 9 100 kuljettajaa ja 4 200 ajoneuvoa.

”Green kilometers -lisäpalvelun lisäksi vastaamme ympäristönsuojelun haasteisiin digitaalisuudella. Reaaliaikainen On line -konseptimme tarjoaa mahdollisimman suorat kuljetukset, joissa tavaran käsittelyä on vähän ja ajoreitit suunnitellaan tarkasti asiakkaiden tarpeisiin”, Ahola sanoo.

Perheyritys Ahola Transport toimii pääasiassa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Keski-Euroopassa. Yrityksellä on yli 400 ajoneuvoyhdistelmää, liikevaihtoa kertyy noin 100 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on 230.

www.aholatransport.com/fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi