AGCO on hyvä työpaikka kehittää ja kehittyä


Vuonna 1942 Nokian Linnavuoreen rakennettiin lentomoottoreiden korjaukseen sopiva tehdas, jota käytettiin myös sotakorvaustuotantoon dieselmoottoreiden valmistuksessa. Syntyi pohja dieselmoottoreiden tuotekehitykselle ja tämän päivän AGCO Powerille. Sen moottoreiden suunnittelun keskiössä on nyt voiman ja päästöjen hallinnan tasapaino: yritys kuuluu maailman kärkiluokkaan, mitä tulee moottoreiden vähäpäästöisyyden kehitykseen.

Menestyksekästä moottorituotekehitystä

Linnavuoren tehdas on konsernin moottorituotekehityksen keskus. ”Erittäin huolellisen tuotekehityksen tuloksena olemme juuri tuomassa markkinoille täysin uuden moottoriperheen maata viljelevien ammattilaisten käyttöön. Tulevaisuudessa perinteisten polttoaineiden rinnalle tuodaan uusiutuvat polttoaineet, kuten biodiesel, sähkö, biokaasu ja vety. Tuotekehitys työskentelee jatkossa entistä tiiviimmin uusien polttoaineiden kanssa löytääkseen parhaat ja kestävimmät ratkaisut ruoantuotannossa”, kertoo henkilöstöpäällikkö Petri Laakkonen AGCO Powerin henkilöstöhallinnosta.

Linnavuoren henki kantaa

Tuotekehityksen lisäksi menestyksen tärkeä kivijalka on työntekijöiden arvostus. ”Pyrimme siihen, että tänne on päivittäin mukava tulla tekemään työpanoksensa, jonka jälkeen jaksamme tehdä vielä omiakin juttuja. Vietimme syyskuun alussa yrityksen 80-vuotisjuhlia, ja Tampereelle juhlatilaan oli kokoontunut huikea määrä työntekijöitämme kumppaneineen. Niin juhlissa kuin juhlien jälkeen saatu palaute on osoittanut, että hieman mysteerinenkin ”Linnavuoren henki” on otettu omaksi”, Laakkonen lisää.

Pitkät työsuhteet, kansainvälistä yhteistyötä

Globaalisti operoiva AGCO konserni tarjoaa uramahdollisuuksia lähes kaikilla mantereilla. ”Täällä on tiivis työyhteisö ja pitkiä työsuhteita. Itse saan tehdä yhteistyötä kansainvälisissä kehitysprojekteissa, sillä meillä on moottoritehtaat myös Brasiliassa, Argentiinassa ja Kiinassa”, kertoo kuutisen vuotta yrityksen tuotekehitysyksikössä viihtynyt tuotetiedonhallinnan järjestelmäasiantuntija ja tuotekehityksen liiketoimintaprosessivastaava, Engineering Specialist Jouni Marttila lisäten: ”Kesätyöt mukaan lukien olen ollut täällä jo kymmenen vuotta.”

AGCO Powerissa on ison kansainvälisen teollisen tuotantolaitoksen kaikki toiminnot, tuotteen suunnittelusta ja tuotekehityksestä aina valmiin tuotteen lähettämistoimintoihin ja jälkimarkkinointiin. Uusia käsipareja kaivataan erityisesti tuotekehitykseen sekä koneistukseen.

”Sanoisin tulokkaille, että kokemusta tärkeämpi on asenne: halu tehdä työnsä niin hyvin kuin mahdollista, halu tehdä yhteistyötä sekä oppia uutta. Meiltä annetaan tähän hyvin tukea. Lisäoppia olen itse hankkinut omasta Engineering Academystamme”, Marttila vinkkaa.

TAMKista 2015 valmistunut, Jyväskylän yliopiston jatko-opintojen jälkeen IT-puolen maisteriksi valmistunut Pilvi Perälä haki ja pääsi AGCO Powerille ensin järjestelmäasiantuntijaksi. Hän eteni parissa kuukaudessa uuden moottoriperheen NPImateriaalikoordinaattoriksi. ”Vastaan uusien tuotteiden osista, protosta -sarjaan menoon saakka yhdessä muiden osastojen kanssa. Oikeat osat on oltava paikalla oikeaan aikaan, jotta projektit pysyvät aikataulussa ja asiakkaat tyytyväisinä”, yrityksen hyvää etätyökulttuuria ja yli osastorajojen tehtävää yhteistyötä arvostava Perälä kertoo. ”On myös kiva päästä moottorilaboratorioon katsomaan, miltä tilaamani osat näyttävät fyysisesti.”

Molemmat tähtäävät urallaan aktiivisesti eteenpäin ja viihtyvät myös AGCOn vapaa-ajantoiminnoissa: Pilvi kuuluu AGCO Gourmet-kerhoon ja Jouni on sirklaillut AGCOn jääkiekkoseurassa. ”Avoin, reipas mieli ja meillä viihtyy!” kuuluu yhteenvetona.

agcopower.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä