Accountor Finago haluaa tarjota kasvun paikkoja paitsi asiakkaille, myös omille asiantuntijoille


Kehityshenkisyys sekä työntekijöiden arvostaminen saavat Accountor Finagon omilta asiantuntijoilta kiitosta. Yrityksessä halutaan mahdollistaa henkilöstön jatkuva oppiminen ja omien kiinnostuksenkohteiden seuraaminen. 

Taloushallinnon ohjelmistojen asiantuntija Accountor Finago tunnetaan siitä, että se tekee kasvusta mahdollista asiakkailleen. Yritys haluaa kuitenkin huomioida vahvasti myös omien työntekijöiden kasvun ja kehityksen edellytykset. 

Accountor Finagolla järjestelmäasiantuntijana kuusi vuotta viihtynyt Samuli Pentti kertoo, että yrityksessä on tehty helpoksi esimerkiksi työroolin muuttaminen. Hän on itsekin päässyt testaamaan tätä tuoteomistajan roolissa pari vuotta sitten. 

– Oli todella antoisaa oppia uutta. Meillä on ylipäätään hyvä asenne siihen, jos joku haluaa vaihtaa työtehtävää. Johto tietää, että työntekijät kannattaa mieluummin päästää toiseen rooliin, kuin lähtemään kokonaan. 

Pentin mukaan organisaatiossa osataan myös arvostaa omien asiantuntijoiden kontekstiosaamista, pelkän työtehtävään liittyvän tietotaidon sijaan. 

– Jos ymmärtää digitaalisen taloushallinnon kontekstia, on työntekijänä tärkeä roolista riippumatta. 

Kehityshenkisyys leikkaa läpi kaiken toiminnan 

IT-talossa jatkuva tuotteiden ja omien prosessien kehittäminen kuuluu arkeen. Erityisen tärkeää on kuitenkin se, että kehittämisideoita ja parannuksia voidaan esittää kaikilta organisaation tasoilta. 

– Ihan ruohonjuuritasolla mietimme paljon, miten toimintaa voisi kehittää. Palautetta annetaan avoimesti ja sitä myös kuunnellaan, toteaa senior-ohjelmistokehittäjä Katja Karhu. 

Karhu on nähnyt yrityksen kasvua jo yhdeksän vuoden ajan. Hän kiittää siitä, että missään vaiheessa ei ole jämähdetty paikalleen. 

– Jatkuvasti uudistutaan ja tehdään muutoksia, joilla työ etenee sujuvammin. 

Karhukin on testannut työroolin vaihdosta scrum masteriksi ja pitää hyvänä, että liikkuvuutta tehtävien välillä tuetaan. 

– On hyvä, että pääsee kokeilemaan, mikä rooli toimii itselle parhaiten. Itse olen kuitenkin todennut, että koodaaminen on juttuni. 

Ihmismäinen ote edellä 

Matala hierakia ja lähestyttävyys ovat leimallisia Accountor Finagon työyhteisölle. Sekä Karhu, Pentti että scrum masterina työskentelevä Viktoriya Bahneva nostavat tärkeäksi kasvun mahdollistajaksi sen, että inhimillinen keskusteluyhteys toimii kaikkien kesken.

Bahneva kertoo esittäneensä jo haastatteluvaiheessa toiveen, että häneen ei suhtauduttaisi pelkästään resurssina – vaan ennen kaikkea ihmisenä. 

– Koen, että tämä lupaus on myös pitänyt. Työyhteisössä ei ole pomo-alainen-asetelmaa, vaan kaikkien kesken voi puhua ihminen ihmiselle, hän toteaa. 

Bahnevalle kasvaminen on toistaiseksi ollut todella suuri osa työroolia. Hän arvostaa erityisesti vapautta, jolla hän on saanut muovata positiotaan itselleen sopivaksi ja haluamaansa suuntaan. 

– Olen saanut kehittymiseen myös paljon tukea, hän kertoo. 

Bahnevan oma rooli kehittyy tällä hetkellä erityisesti agile coachingin suuntaan. Hän on jo osittain päässyt tekemään siihen liittyviä tehtäviä ja haluaa edetä sitä polkua myös jatkossa. 

– Olen iloinen, että agile coaching antaa minulle mahdollisuuden hyödyntää ja kehittää myös pehmeämpiä ihmistaitojani, hän kiittää. 

Kaikki kolme nostavat oman kehittymisen lisäksi tärkeäksi asiaksi myös koko työyhteisön toimivuuden. Positiivinen ilmapiiri välittyi kaikille jo ensimetreiltä. 

– Itse valitsin tämän työpaikan toisen vaihtoehdon ohi siksi, että haastattelussa oli mukavampi tunnelma, Pentti sanoo. 

Työntekijät summaavatkin, että hyvä henki ja kannustavat kollegat toimivat kivijalkana sille, että kasvun paikkoja uskaltaa lähteä tavoittelemaan. 

Meistä, Accountor Finago 
  • suomalainen kasvuyritys, joka tarjoaa digitaaliset taloushallinnon ratkaisut pk-yrityksille 
  • osa Accountor-konsernin SME-liiketoimintaa 
  • asiakkaina yli 2500 tilitoimistoa 
  • ohjelmistoillamme hoidetaan yli 120 000 yrityksen taloushallinto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa 
  • meitä on jo yli 300 innostunutta, kasvuhaluista ammattilaista – ja etsimme uusia työkavereita joukkoomme jatkuvasti. 

Oivalluksia ja ymmärrystä, paikka paremmalla bisnekselle.

Tutustu kasvun paikkoihin: finago.com/fi/kasvunpaikkoja/ 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä