Academic Work – nuorten ammattilaisten rekrytoinnin asiantuntija


Academic Work tuo yhteen IT-, tekniikan ja kaupallisen alan uransa alkuvaiheen osaajat sekä kivien alta sopivaa työvoimaa etsivät alojen yritykset

Suomessa vuonna 2008 aloittanut Academic Work toimii ympäri Suomen, valtaosa työpaikoista sijoittuu pääkaupunkiseudulle ja Tampereen alueelle. Henkilöstövuokraukseen, rekrytointeihin ja uusien osaajien markkinoille tuomiseen erikoistunut yritys tuntee korkeakouluista valmistuneet, uraltaan nuoret osaajat vahvuuksineen. Heillä myös ymmärretään, mitä yritykset kaipaavat.

“Me löydämme ammattilaiset. Olemme keskittyneet korkeakoulutaustaisiin osaajiin, joilla on alle viisi vuotta oman alan työkokemusta. Tunnemme sen sektorin paremmin kuin muut”, pohtii Academic Workin Tampereen toimiston johtaja Tomi Erävaara.

Samaan aikaan yhteiskunnassa kärsitään sekä työttömyydestä että työvoimapulasta. Erävaaran mukaan etenkin suuremmille organisaatioille rekrytoinnin vaikeus on tuttua, mutta vähemmän rekrytoiville yrityksille asia voi tulla yllätyksenä. Samalla, kun vastavalmistuneet tai hetken työelämässä olleet pohtivat, miten kertoa osaamisestaan tai ovatko he työnkuvaukseen sopivia, yrityksissä kamppaillaan, mistä sopivia hakijoita löytyy.

“Vinkki yritysten suuntaan on miettiä, mitä taitoja vaatimuslistalta voi oppia työssä ja mitä ei. Mitä jos nämä jättäisi ilmoituksista kokonaan pois? Kannustan palkkaamaan asennetta ja potentiaalia!”

Erävaara jatkaa: “IT- ja insinööripositioita on avoinna eniten. Tilanne on muuttunut viime vuosina siten, että aikaisemmin yhteen positioon saattoi tulla hakemuksia vaikka 35 ja nyt samaan tule yksi. Jos rekrytointeja ei hetkeen ole ollut, voi asia tulla yllätyksenä. Se vie paljon resursseja ja aikaa eli rahaa.”

Yritykset turvautuvat entistä enemmän ulkoiseen rekrytointipalveluun, joka etsii osaajat roolikohtaisesti. Academic Work on koettu helpoksi, riskittömäksi ja joustavaksi kumppaniksi työntekijöiden löytämisessä.

Tomi Erävaara

Academic Work Academy hillitsee osaajapulaa

Academic Work Academy on kätevä väylä saada riveihin tarvittavia osaajia – nopeammin kuin koulunpenkiltä.

“Kyseessä on ratkaisu, joka yhdistää rekrytoinnin ja uudelleenkoulutuksen. 12 viikossa henkilö oppii uudet taidot ja pääsee tämän jälkeen työskentelemään Academic Workin asiakasyritykseen.”

Koulutustrendit liittyvät tällä hetkellä pilviosaajiin, automaatioon, dataan sekä ohjelmointiin. Osaamistaan päivittävä hakija saa uutta pontta uralleen.

“Academy-koulutusohjelmiin voi hakea kuka vain, työssä oleva tai työtön. Mukana on ollut niin insinöörejä, kaupallisen taustan omaavia henkilöitä kuin entinen pappikin. Tärkein edellytys on raudanluja motivaatio sekä kyky oppia ja sisäistää uusia asioita.”

Academic Work keskittyy korkeakoulusta valmistuneisiin, joilla on alle viisi vuotta työkokemusta alalta. Erävaaran mukaan hyvät hakijat jäävät mieleen ja heidät muistetaan, vaikkei joku tietty paikka tärppäisikään. Mikä on Erävaaran mittapuulla hyvä hakija?

“Tekniikan ja IT-alalla tekninen kehitys on nopeaa eli kykyä ja halua oppia uutta vaaditaan, utelias asenne on se avain.”

Erävaara painottaa myös pehmeää osaamista eli työskentelyä ihmisten kanssa: vuorovaikutustaitoja ja tiimityöskentelyä. Hän myös muistuttaa ihan perus käytöstavoista, kuten töihin tulemisesta ajallaan, työkavereiden tervehtimisestä ja sovittujen aikataulujen kiinnipitämisestä.

“Pehmeitä taitoja voi opetella siinä, missä vaikka laulamista. Osalle ne ovat helpompia kuin toisille ja tämä otetaan Academic Work Academyn koulutuksissakin huomioon.”

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä