Academic Work haluaa estää Pirkanmaan aivovuodon


Academic Work tarjoaa täsmäapua työvoimapulasta kärsivälle Pirkanmaalle. Se saattaa yhteen alueen yritykset ja korkeakoulutetut – ettei kenenkään olisi pakko lähteä seudulta pois työn perässä. 

Henkilöstöpalveluyritys Academic Workin missiona on auttaa korkeakoulutettuja nopeasti kiinni työelämään. Tampereen toimiston vetäjä Tomi Erävaara näkee työnsä tärkeyden myös laajemmasta näkökulmasta. Vain hieman yli puolet Pirkanmaalla korkeakouluista valmistuneista jää maakuntaan. Academic Work haluaa luoda yhä useammalle mahdollisuuden siihen. 

”Arvokasta osaamispääomaa ei saisi päästää valumaan pois. Osa toki haluaa Helsinkiin töihin, mutta osa haluaisi työllistyä ja luoda elämänsä täällä. Paikallisia uramahdollisuuksia luomalla autamme heitä pysymään Pirkanmaalla.” 

Taloudella menee juuri nyt hyvin ja tekijöistä on pulaa. Harvoihin tehtäviin tulee automaattisesti kymmeniä hakemuksia. 

”Kun yrityksillä on tarve rekrytoida, me autamme ja vapautamme näin rekrytoivat esihenkilöt ja johtajat keskittymään omaan ydintyöhönsä. Annamme korkeakoulusta valmistuneille tukea, sparrausta ja väylän päästä kiinni oman alan töihin.” 

Tomi Erävaara sanoo Academic Workin sloganin We make people grow toteutuneen omalla kohdallaan. Hän aloitti yrityksessä rekrytoijana ja on nyt Tampereen toimiston vetäjä.

Kiihdytettyä oppimista 

Academic Workin kohderyhmää ovat ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta valmistuneet ammattilaiset, joilla on nollasta viiteen vuoteen oman alan kokemusta. 

Academic Workin sisaryhtiö AW Academy puolestaan kouluttaa uusia osaajia yritysten erilaisiin tarpeisiin. Koulutuskonsepti perustuu kiihdytetyn oppimisen malliin ja se pyrkii ratkomaan osaajapulaa etenkin IT:n ja tekniikan aloilla. AW Academyn koulutukseen voi hakea kuka vain ja se sopii myös alanvaihtajille. 

”Koulutukseen valituilta vaaditaan oppimiskykyä, motivaatiota sekä sitoutumista. Se on todella hieno mahdollisuus. Kolmen kuukauden koulutuksella me takaamme valituille vakituisen työsuhteen. Se on kova lupaus.” 

Academic Work toimii työsuhteessa työnantajana. Tavoitteena on vakinainen työllistyminen Academic Workin asiakasyritykseen. 

”Olemme tällä tavalla auttaneet jo lähes 500 ihmistä uudelle uralle ja tukeneet asiakasyrityksiämme heidän liiketoiminnassaan ja kasvussaan.” 

Kovaa kasvua 

Syksyllä Tampereelle toimistonsa avannut Academic Work hakee seudulla kovaa kasvua. Yritys palkkaa rekrytoijia ja myyjiä, joiden tehtävänä on tavata paikallisia yrityksiä, tukea heitä resursointiasioissa ja löytää heille juuri oikeat ammattilaiset töihin. 

”Tammikuussa meitä on jo reilu 20. Sillä väellä pystymme työllistämään ensi vuonna yli sata ja seuraavina vuosina useampia satoja vuositasolla”, Erävaara arvioi. 

Hän muistuttaa, että yritys on työllistänyt Pirkanmaalle osaajia jo vuodesta 2008 pääkaupunkiseudulta käsin toimien. ”Toiminta tehostuu merkittävästi nyt, kun toimimme suoraan Tampereella.” 

”Fyysinen läsnäolo on jo nyt näkynyt. Olemme lähes tuplanneet hakijamäärän alueella avoimiin tehtäviimme. 

Academic Work 

  • Henkilöstöpalvelualan yritys, joka toimii Pohjoismaissa, Saksassa ja Sveitsissä. 
  • aloitti Suomessa vuonna 2008 
  • toimistot Espoossa ja Tampereella 
  • liikevaihto Suomessa: 51 M€ (2020) 
  • osa AW Group -konsernia, joka muodostuu viidestä yrityksestä 
  • Suomessa toimivat Academic Work, AW Academy ja Digitalent 

Tutustu tarkemmin: www.academicwork.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry