ABB:llä annetaan mahdollisuus kehittyä ja vaikuttaa


Helsingissä ABB Ability Platform -organisaatiossa tuoteomistajana sekä Edge-tiimin vetäjänä työskentelevä Dmitry on ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten joustava kansainvälisen yrityksen työkulttuuri on. ”Tämä oli se asia, joka minua etukäteen eniten mietitytti.”

Suomessa ja Ruotsissa insinööriksi opiskellut Dmitry Makarov on työskennellyt ohjelmistoalalla jo kymmenisen vuotta, mutta ABB on hänelle tuoreempi tuttavuus. Tämän vuoden alusta ABB Ability Platform Engineering -organisaatiossa työskennelleen Dmitryn aikaisempi kokemus on muun muassa pienemmistä ohjelmistoalan yrityksistä. Suuren, kansainvälisen yrityksen etuna Dmitry näkee laajan mahdollisuuden oppia ja nähdä uutta, katto omalle kehitykselle ei tule kovin nopeasti vastaan. Kuluneen vuoden aikana Dmitryn työtehtävien painopiste onkin ehtinyt muuttua käytännön ohjelmoinnista pitkälti tuoteomistajuuteen sekä tiiminvetovastuuseen.

”ABB on minun paikkani. Olen saanut mahdollisuuden käyttää osaamistani, kasvaa työntekijänä, edetä ja nähdä toimintaa eri maissa.”

Palvelevaa johtamista

”Pidän huolta siitä, että tiimi tuottaa arvoa asiakkaalle sekä ABB:lle”, Makarov tiivistää nykyisen roolinsa Edge-tiimin vetäjänä sekä tuoteomistajana. Puheesta kuuluu voimakkaasti läpi ajatus palvelevasta johtamisesta. Oman työn perustana on ajatus asiakkaan sekä tiimin palvelemisesta parhaalla mahdollisella tavalla. ABB:llä Dmitry on ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten joustava kansainvälisen yrityksen työkulttuuri on. ”Tämä oli se asia, joka minua etukäteen eniten mietitytti.”

Mukana luomassa huomisen teollisuutta

Yhdessä nelihenkisen tiiminsä sekä laajemman ABB Ability Platform -organisaation kanssa Makarov kehittää ohjelmistoratkaisuja, jotka auttavat yhdistämään asiakkaan laitteet, esimerkiksi kokonaisen tuotantolaitoksen, turvallisesti pilveen.

”Työskentelemme teknisen kehityksen aallonharjalla ja pääsen työlläni itse vaikuttamaan siihen, miten nämä asiat toteutetaan”, Makarov tiivistää ajatuksensa siitä, miksi arvostaa työnantajaansa, joka tunnetusti panostaa vahvasti innovaatioihin. Turvallisuus ja laatu näkyvät kaiken tekemisen läpileikkaavina arvoina aina päivittäistasolta lopputuotteeseen saakka: ”Luomme prosessit ja tuotteet, jokaisen koodirivin, alusta alkaen itse.”

Työn parhaita puolia on Dmitryn mielestä se, että sen kautta pystyy konkreettisesti auttamaan asiakasyrityksiä toimimaan tehokkaammin. ”Kehittämämme teknologia aidosti helpottaa ihmisten elämää ja saan olla mukana luomassa tätä kehitystä. On hienoa nähdä, miten asiakkaan laitteet käytännössä yhdistyvät alustaamme. Se on työni tulosta.”

”Pääsen työlläni itse vaikuttamaan siihen, miten nämä asiat toteutetaan”

Mikä on ABB AbilityTM?
ABB AbilityTM:ssa yhdistyvät älykäs pilviteknologia, uusimmat digitaaliset ratkaisut sekä kansainvälisen yrityksen laaja tietämys asiakkaiden toimialoista. Kyseessä on integroitu teollisen internetin ohjelmistoalusta ja pilvipalvelu, mikä mahdollistaa asiakasyrityksille tietoon perustuvan liiketoiminnan suorituskyvyn ja tuottavuuden parantamisen.

Lue lisää: https://new.abb.com/fi

ABB
ABB on johtava teknologian edelläkävijä, joka toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 147 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5 300.
ABB rekrytoi jatkuvasti uusia ja innovatiivisia osaajia ja tarjoaa haastavia tehtäviä myös opiskelijoille.

Lue lisää: https://new.abb.com/fi/uralle

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT