4 syytä hemmotella hiuksia (sertifioidulla) luonnonkosmetiikalla


Kotimaiset Four Reasons Nature -hiustuotteet valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, luonnonmukaisista raaka-aineista. 

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa, jossa synteettisten eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Lähtökohtana on, että käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja vastuullisesti tuotettuja. Luonnonkosmetiikan valmistusta koskee kuitenkin sama lainsäädäntö kuin synteettistäkin kosmetiikkaa. Siksi luonnonkosmetiikassa usein käytetään ulkopuolisen tahon myöntämää sertifikaattia takaamaan raaka-aineiden luonnollisuus sekä valmistuksen ja pakkauksen ekologisuus. Ecocert on yksi Euroopan tunnetuimmista sertifikaatin myöntäjistä.

Kotimainen hiustuotteita valmistava Four Reasons teki uuden aluevaltauksen tuomalla kampaamoihin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa hiusten pesuun ja hoitoon. Uuden Four Reasons Nature -sarjan kulmakiviä ovat luonnolliset raaka-aineet ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen valmistus. ECOCERT on myöntänyt sarjalle Cosmos Natural -sertifikaatin, joka takaa Four Reasons Nature -tuotteiden täyttävän seuraavat vaatimukset: 

1. Raaka-aineet uusiutuvista luonnonvaroista 

Four Reasons Nature -tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat vähintään 99 % luonnosta peräisin. Sertifikaatin saamisen vaatimuksena on, että tuotteen sisällöstä mahdollisimman suuri osa on peräisin luonnosta – käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia raaka-aineita, joita on saatavilla luonnonmukaisena. 

2. Ympäristöystävällinen valmistusprosessi 

Four Reasons Nature -tuotesarja valmistetaan Suomessa Four Reasonsin tehtaalla, jossa käytetään 100 % uusiutuvaa energiaa. 

3. Vastuullinen tuotepakkaus 

Four Reasons Nature -hiustuotteiden pakkaukset on valmistettu kierrätetystä muovista. Kierrätysmuovin käyttö säästää fossiilisia raaka-aineita sekä pienentää tuotteiden valmistuksesta aiheutuvia päästöjä ja ilmastovaikutusta. Lisäksi shampoiden ja hoitoaineiden korkit on valmistettu mereen ajautuneesta muovista, jonka uusiokäyttö edesauttaa merten suojelua. Pakkaukset voidaan edelleen kierrättää muovinkeräykseen. 

4. Tuotteet eivät sisällä seuraavia ainesosia: 

• Geenimuunnellut raaka-aineet 

• Parabeenit 

• Fenoksietanoli 

• Nanopartikkelit 

• Silikonit 

• PEG-ainesosat 

• Synteettiset hajusteet ja väriaineet 

• Eläinperäiset raaka-aineet* 

*Cosmos Natural -sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallitaan raaka-aineet, joita eläin tuottaa luonnostaan kuten maito ja hunaja, mutta Four Reasons Nature -tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäistä raaka-ainetta; ne ovat 100 % vegaanisia. 

Four Reasons Nature -sarjan aktiiviaineina ovat luonnolliset ja kasvipohjaiset uutteet, proteiinit ja öljyt. Hyvää tekevät ainesosat ravitsevat, kosteuttavat, tuuheuttavat ja korjaavat hiustyypin mukaan, tehokkaasti ja luonnon ehdoilla. Hiukset tuntuvat pesu- ja hoitotuotteiden jäljiltä ihanan pehmeiltä ja ilmavilta. 

Saatavilla Sokoksista, kampaamoista ja verkkokaupasta fourreasons.fi. 

Jaa tämä artikkeli


Hiukset