4 helppoa säästövinkkiä, jotka voit toteuttaa jo tänään!


Haluatko ottaa oman taloutesi paremmin haltuun? Ohessa neljä helppoa säästövinkkiä, jotka voit toteuttaa helposti jo tänään! 

 

1. Karsi pois turhat kuukausitilaukset 

Erilaisten suoratoistopalveluiden hinnat eivät välttämättä tunnu yksittäisenä kovin suurilta, mutta monella meistä on käytössä useita jatkuvia kuukausitilauspalveluita, joista maksamme usein noin kympin kuussa. Monien kuukausitilauspalveluiden veloitukset lähtevät tililtä suoraveloituksena, minkä vuoksi näitä kuluja ei aina edes huomaa. 

Summa ei saata tuntua suurelta, mutta jos maksat joka kuukausi 10 € palvelusta, jota et käytä aktiivisesti tekee tämä yhteensä vuodessa jo 120€. Anyfinin sovelluksesta löytyvällä Tilaukset-palvelulla voit kätevästi hallinnoida kuukausitilauksiasi. 

2. Aseta itsellesi päivittäinen budjetti 

Joskus säästötavoitteiden tai budjetin asettaminen kokonaiselle kuukaudelle voi tuntua hankalalta. Budjetoi siis menosi viikko- tai päivätasolla, tämä voi auttaa hahmottamaan menojasi paremmin ja auttaa sinua pysymään budjetissasi. 

3. Ole tietoinen säännöllisistä pikkuostoksistasi: 

Pienistä puroista kasvaa suuri joki, minkä vuoksi on tärkeää olla kartalla myös säännöllisistä pienistä kuluista. Jos tavoitteenasi on säästää, voit miettiä onko sinulla esimerkiksi tapana tehdä säännöllisesti joitain pienempiä “turhia” ostoksia, joista voit lähteä säästämään. Esimerkiksi päivittäin tehty 2€ suuruinen ei-tarpeellinen ostos kustantaa sinulle 730€ vuodessa. Jos et halua luopua näistä pikkuostoksista täysin, voit esimerkiksi säästää nämä ostokset joka toiselle päivälle. Nämä pienet päätökset voivat auttaa sinua säästämään jo kivan summan rahaa vuositasolla. 

4. Tarkista, voitko madaltaa kulutusluottojesi kustannuksia: 

Erilaiset kulutusluotot kuten luottokortit ja korolliset osamaksut ovat nykyisin yleisiä. Usein maksamme näiden kulutusluottojen korkeiden korkojen lisäksi myös muita kuukausikuluja. Mikäli maksat joka kuukausi pois jotain kulutusluottoa, tarkista kuinka suuri osuus kuukausilyhennyksestäsi menee pelkästään kuluihin ja korkoihin. Voit madaltaa luottojesi kustannuksia kätevästi Anyfinin jälleenrahoituspalvelun avulla, jonka löydät Anyfinin sovelluksesta. 

Tietoa Anyfinistä: 

Anyfin on ruotsalainen taloudenhallintasovellus, joka tarjoaa palveluita taloudenhallintaan. Anyfinin ilmaisen sovelluksen avulla voit mm. Madaltaa jo olemassa olevien kulutusluottojesi korkokustannuksia sekä nähdä kuinka paljon maksat yhteensä jatkuvista kuukausitilauksistasi. 

Jos 1300€ arvoinen laina siirretään Anyfinille, tulee säästöksi 157€ seuraavan esimerkin mukaan: Jos alkuperäinen nimelliskorko 18.88% laskee 9.88%:in ja 2€ kuukausikulu laskee 1€ suuruiseksi, on uusi kuukausimaksu 24 kuukauden laina-ajalle 61€, jolloin todellinen vuosikorko on 12.17%. Lainan kokonaissumma on tällöin 1462€. Anyfin tarjoaa aina yksilöllisiä korkoja. Anyfin ei koskaan anna tarjousta jos he eivät voi madaltaa luoton todellista vuosikorkoa. Anyfin ei nosta nykyisen luoton kokonaiskustannuksia pidentämällä takaisinmaksuaikaa. Anyfinin jälleenrahoitusluottojen summa on 10- 10.000€ ja laina-aika voi olla 1-120 kuukautta, riippuen asiakkaan nykyisestä laina-ajasta. Luoton nimelliskorko on 3,95%-19,90% ja kuukausikulu 0-5€.

Tutustu tarkemmin: anyfin.com

Jaa tämä artikkeli


Talous