Digisti turvallista, megasti kustannustehokasta


Käyttäjäkokemukset ABLOY PULSE -lukitus- ja kulunhallintajärjestelmästä ovat vastanneet odotuksia – digitaalinen ja kyberturvallinen järjestelmä helpottaa isännöitsijän arkea ja on huoleton käyttäjälle. Ekologisesti älykkäät avaimet tuottavat itse tarvitsemansa energian.

Abloy Oy:n lanseeraama digitaalinen PULSE-lukitus- ja kulunhallintajärjestelmä kirittää kaupungistuvaa Suomea siirtymään lukitusturvallisuuden digiaikaan.  PULSE soveltuu eritoten sellaisiin kiinteistökohtaisiin, joissa käyttäjämäärät ovat suuria ja suurta on myös asukkaiden vaihtuvuus.

Abloyn tuotehallinta ja
liiketoiminnan kehitysjohtaja Minna Sallinen.

”Opiskelija-asuntolat, vuokrataloyhtiöt ja asunto-osakeyhtiöt ovat kohteita, joissa lukostojen hallinnointia on paljon. PULSE-ratkaisun kulkuoikeuksia hallitaan selainpohjaisella ohjelmalla, jota voidaan käyttää niin tietokoneella, tabletilla kuin kännykälläkin”, Abloyn tuotehallinta ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Minna Sallinen kertoo.

PULSE ei vaadi mekaanista sarjoitusta, vaan järjestelmä perustuu sähköisesti ohjattuun haittalevyyn ja vahvaan digitaaliseen salaukseen. Tämä mahdollistaa järjestelmän skaalautuvuuden kuten myös sen, että yksi avain sopii kaikkiin lukkoihin, joihin käyttäjällä on käyttöoikeus. Hallinnointi- ja ylläpitokulujen merkittävän hyödyn Sallinen kiteyttää sekä ajan että rahan säästöksi.

Kestävää kehitystä

PULSE-ratkaisun lukituselementit on kehitetty Joensuussa. Digitaalinen järjestelmä puolestaan on vahva näyttö ASSA ABLOY -konsernin osaamisyhteistyöstä. PULSE on laajin ASSA ABLOYn kanssa yhteistyössä suunniteltu ja toteutettu tuotekehitysprojekti.

”Kehitystyötämme ohjaavat megatrendit: kaupungistuminen, digitalisaatio ja sen myötä jatkuva ajansäästön, helppouden ja skaalautuvuuden tavoittelu. Ekologisuus on myös keskeinen megatrendi”, Minna Sallinen taustoittaa antaen ymmärtää, että Abloyn nyt ottama lukitusturvallisuuden digiloikka on alku merkittäville uusille innovaatioille.

Hurmaava käyttäjäkokemus

PULSE-pilottikohteiden asiakaspalaute niin rakentamisen ammattilaisilta kuin loppukäyttäjiltäkin on ollut innostunutta. Tavallisen avaimenkäyttäjän vinkkelistä muutamakin yksityiskohta tuntuu erityiseltä. Ensinnäkin symmetrinen avain sopii lukkoon kummin päin tahansa. Kun avaimen työntää lukkoon, dynamomainen tuntuma on hienovaraisen joustava, miltei samettinen.

Tuntumaa uuteen PULSE-lukitusjärejestelmään voi käydä ottamassa lokakuisilla (10.–12.) FinnBuild-messuilla Helsingin Messukeskuksessa Abloyn osastolla 6g70.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen