Tuusula panostaa ASUMISEN, PALVELUIDEN JA YRITYSTOIMINNAN kehittämiseen

Tuusula on luonut elinvoimaisen vision tulevaisuudestaan, mikä tarkoittaa toimivien peruspalveluiden lisäksi viihtyisää asumista, elämyksellistä kulttuuri- ja taidetoimintaa sekä erinomaisia puitteita yritystoiminnalle.

Marko Härkönen ja Virpi Lehmusvaara esittelevät monitoimikoulurakennus Monion havainnekuvaa. Näyttävä hirsirakennus valikoitui voittajaksi arkkitehtuurikilpailussa. Havainnekuva on kilpailun voittaneen Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy:n käsialaa.

Tuusula on pian enemmänkin asumisen ja rakentamisen näkökulmasta otsikoissa, kun vuoden 2020 Asuntomessut järjestetään uudella Rykmentinpuiston alueella. Alue vapautui käyttöön vuonna 2008 Helsingin ilmatorjuntarykmentin lopettaessa siellä toimintansa. Kokonaan alue on valmis 2030-luvulla, jolloin sinne on sijoittunut kaikkiaan 15 000 asukasta.

”Hyrylän keskusta on kasvanut varuskunta-alueen ympärille ja harvoin päästään näin lähelle keskustaa rakentamaan täysin uutta ja yhtenäistä aluetta”, kuntakehitysjohtaja Marko Härkönen iloitsee.

“Harvoin päästään näin lähelle keskustaa rakentamaan täysin uutta ja yhtenäistä aluetta.”

Toinen huomiota herättävä rakennus- hanke on Järvenpääntien varteen rakentuva monitoimikoulurakennus Monio, joka elävöittää museoistaan tunnetun kunnan kulttuuritarjontaa.

”Lukion, opiston ja kulttuuritalon sisäänsä saavan Monion salit mahdollistavat laadukkaat taide- ja musiikkiesitykset keskeisellä sijainnilla. Vireä kulttuurikunta tarvitsee laadukkaita esitystiloja”, sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara kertoo. ”Kulttuuri on meille tärkeä asia. Kulttuurikasvatus on nivottu meillä osaksi opetussuunnitelmaa rikastamaan tuusulalaisten lasten ja nuorten elämää.”

Monipuolisuus on avainsana myös muissa Tuusulan kehityshankkeissa, joihin lukeutuvat kolme koulun ja vapaa-ajantoiminnan yhdistävää monitoimitaloa sekä Hyrylään suunnitteilla oleva liike- ja palvelukeskus. Hankkeet ovat osa Tuusulan toteuttamaa palveluverkon uudistamista. ”Uudistuksessa on katsottu uusin silmin sitä, missä ihmiset asuvat nyt ja tulevaisuudessa sekä millaisia palveluita tarvitaan jatkossa missäkin”, Lehmusvaara kertoo.

Lentoaseman läheisyys luo mahdollisuuksia yrityksille

Tuusulan tuleva suuri yritysalue sijaitsee aivan Helsinki-Vantaan lentokentän pohjoispuolella. Saman alueen läpi on suunnitteilla myös Kehä IV sekä lentokentän päärataan suoraan yhdistävä lentokenttärata. Myös Helsinki-Tallinna-tunnelin suunnitelmassa varikko sijaitsisi Tuusulassa.

”Kysytylle alueelle on suunnitteilla peräti miljoonan kerrosalaneliömetrin verran yritystilaa ja uusien tonttien kaavoitus on käynnissä”, Härkönen summaa Tuusulan yrityksille tarjoamia mahdollisuuksia.

www.tuusula.fi
www.rykmentinpuisto.fi
www.suomenasuntomessut.fi