Telian massiivinen datakeskus hyödyntää ALMAa ylläpidossaan

Telia avasi viime vuonna Pohjoismaiden suurimman tietoliikennekeskuksen Suomeen. Jättimäiseen Helsinki Data Centeriin (HDC) mahtuu yli 200 000 tietokonepalvelinta, jotka ovat huippunopeassa yhteydessä maailmalle. HDC:n toiminnan tukena on ALMAn tietojärjestelmä.

Helsingin Pitäjänmäellä sijaitseva Telia HDC on avoin datakeskus, jonne mikä tahansa yritys tai yhteisö voi tuoda oman palvelimensa nopeiden tietoliikenneyhteyksien äärelle. Monesta muusta suuresta datakeskuksesta HDC poikkeaa juuri tässä. Usein suurten keskusten laitekanta palvelee vain jotain tiettyä organisaatiota tai sen yksittäisiä verkkopalveluita.

Näin suuri kiinteistö ja sen laitekanta vaativat tuekseen luotettavaa ylläpitojärjestelmää, josta löytyvät kaikki tarvittavat tiedot helposti ja ajantasaisesti. ALMAn Telialle toimittama tietojärjestelmä mahdollistaa HDC-kiinteistön vaatiman tehokkaan dokumentoinnin, huolto- ja korjaustiketöinnin, raportoinnin, koulutusmateriaalien käytön sekä toimii kiinteistön talousasioiden tukena.

”Valitsimme tähän tehtävään ALMAn, koska saimme sieltä juuri sellaisen järjestelmän kuin halusimme. ALMAn hinta-laatusuhde oli myös kohdillaan ja lisäksi ALMAn suomalaisuus oli etu verrattuna sen kansainvälisiin kilpailijoihin”, kertoo Telia HDC:n kiinteistöpäällikkö Petteri Hellsten.

www.alma.fi