Kiertotalous on kasvava työllistäjä

Suomeen on mahdollista luoda kymmeniä tuhansia kiertotalouteen perustuvia työpaikkoja lähivuosina. Työpaikat syntyvät uuden lisäarvon luomiseen, kuten palvelumuotoilun, tuotesuunnittelun, digitaalisten jakamisalustojen rakentamisen tai tuotteiden elinkaarten pidentämisen tehtäviin.

”Laatukeskus aloittaa kiertotalouden koulutukset keväällä 2020”, sanoo Tani Järvinen.

JOTTA TÄMÄ EKOSYSTEEMI kasvaisi nopeammin, Laatukeskus vahvistaa palveluitaan yrityksille ja yhteisöille, jotka haluavat vastuullisesti kehittää liiketoimintaosaamistaan kiertotaloudessa”, Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen kertoo.

”Haluamme juurruttaa kiertotalouden osaamista yhä useampiin yrityksiin ja yhteisöihin – samalla tavalla kuin olemme rakentaneet laatuosaamista tuhansiin organisaatioihin. Siihen liittyen julkistamme pian kiertotalouden kehitys- ja arviointimallin, jota organisaatiot käyttävät kehitystyössään. Kiertotalouden koulutukset alkavat Laatukeskuksessa keväällä 2020”, Järvinen jatkaa.

Yritysten strateginen uusiutuminen on helpommin sanottu kuin tehty. Usein se vaatii sysäyksen ulkopuolelta – asiakkailta tai sijoittajilta, joiden arvomaailmaan kiertotalous istuu koko ajan paremmin. Järvisen mukaan sitä ei kannata jäädä odottamaan, vaan osaamista tulee kehittää koko ajan.

”Miettikää toimintamallejanne, prosessejanne ja tuotteitanne. Mihin kiertotalous toisi uutta tehokkuutta, kasvua ja brändihyötyä?”

KYSY LISÄÄ PALVELUISTAMME: Laatukeskus, Leena Huotari, leena.huotari@laatukeskus.fi, p. 050 5513 663

www.laatukeskus.fi