Tiesitkö, että liesi on kotisi vaarallisin laite?

Moni meistä kääntyy ovelta tarkastamaan jäikö liesi sittenkin päälle. Tukesin tuoreimman raportin mukaan liedeltä alkunsa saavat tulipalot ovat kuitenkin edelleen yleisin tulipalon lähde aiheuttaen jopa puolet kaikista asuntopaloista. Suomessa on myös asukasmäärään suhteutettuna eniten palokuolemia Euroopassa.

Suomalaisen Innohome Oy:n kehittämä, patentoitu ja maailmallakin palkittu laite tarkkailee lieden pintalämpötilaa ja katkaisee sähköliedeltä virran ehkäisten tulipalon. Näin esimerkiksi muistisairaat voivat jatkaa kotona asumista ja ruoanlaittoa. Miksei näin suuren ongelman ratkaisevasta keksinnöstä ole vielä tehty pakollista palovaroittimen tapaan?

”Vuosien tuotekehityksen ja tiedottamisen jälkeen Liesivahdista tuli pakollinen Norjassa, jonne Innohome Oy:n liiketoiminta onkin luonnollisesti viime vuosina painottunut” Innohomen toimitusjohtaja Juha Mört kertoo.

Suuret tuotantoerät ovat mahdollistaneet kilpailukykyisen hinnan. Innohome Oy on aloittanut pääkaupunkiseudulla kampanjan, jonka myötä tuotteen lopullinen hinta asennuksineen on vain 299 euroa. Suhteessa tuotteen ominaisuuksiin hinta on edullinen ja se on alkanut näkyä myös menekissä, regulaation puutteesta huolimatta.

www2.innohome.com/fi