HEATCO HALUAA UUDISTAA LVI-TUKKUKAUPAN

Heatco Finland Oy:n visiona on uudistaa LVI-tukkukauppatoiminta Pohjoismaissa. Asiakkaan arki helpottuu, kun tukku vastaa tuotemyynnin ohella myös LVIsuunnittelusta, määrälaskennasta ja kuljetuksista.

Jari Kirsilän (kuvassa) mukaan Heatco Finlandin perustaja ja pääomistaja Sauli Muli ideoi yrityksen toimintamallin työskennellessään LVI-urakoitsijana. Muli huomasi, että työmaa seisahtui usein tuotepuutteiden vuoksi. Heatcon kokonaispalvelulla voidaan varmistaa, että toimitus sisältää aina oikean määrän komponentteja.

Heatco Finlandin toimitusjohtaja Jari Kirsilä on innoissaan esitellessään yrityksensä uraauurtavaa toimintamallia. Pelkkien LVI-tuotteiden sijaan Heatco tarjoaa kokonaisvaltaisen palvelumallin, joka vähentää asiakkaiden arkirutiineja ja tehostaa työtä.

”Olemme luoneet suomalaiseen LVI-tukkutoimintaan aivan uuden tavan toimia. Kokonaispakettiimme kuuluu uudis- ja saneerauskohteiden LVI-suunnittelu, tuotteiden määrälaskenta, alan parhaat tuotteet pitkillä takuilla ja toimituspalvelu ympäri Suomen. Me järjestämme myös tuotteiden käyttökoulutuksen ja tuotetuen. Asiakkaan halutessa, tarjoamme LVI-järjestelmiemme ylläpitoon elinkaaripalvelun”, Kirsilä summaa.

“Olemme luoneet suomalaiseen LVI-tukkutoimintaan aivan uuden tavan toimia.”

Heatco on kehittämässä omaa Heatcoonline -portaalia. Sen avulla voidaan tehostaa tiedon hyödyntämistä ja automatisoida prosesseja.

”Portaaliin kirjautumalla asiakkaat pääsevät tutustumaan tekemiimme LVI-suunnitelmiin. Jatkossa asiakas voi hyväksyä suunnitelman ja tilata kaikki tarvitsemansa tuotteet yhtä nappia painamalla. Otamme vastuun siitä, että toimitus pitää sisällään kaikki tarvittavat komponentit”, Kirsilä sanoo.

Heatcon päätoimipaikka ja logistiikkakeskus sijaitsevat Jyväskylässä. Lisäksi yrityksellä on viisi muuta toimipistettä eri puolilla Suomea. Heatcolla työskentelee 42 työntekijää. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 10,6 miljoonaa euroa. Heatcon tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Viesmannlämpöpumput sekä Flexit-ilmastointilaitteet ja -sisäilmalämpöpumput. Heatcolla on myös omia tuotemerkkejä, kuten suosituista lattialämmitysjärjestelmistä tunnettu Enerline. Vuonna 2010 perustetun Heatcon kasvu on ollut vaikuttavaa – yritys on kasvanut 25–30 prosentin vuosivauhdilla.

www.heatco.fi/